České pivo od Bernarda v Japonsku

Bernard pivo – logo green Po sedmi letech vyjednávání a sledování kvality, jak během vegetačního období na poli, tak hlavně v rajhradské sladovně BERNARD, odebral japonský partner z pivovaru Sapporo Breweries první dodávku 250 tun humnového sladu pro výrobu „speciálního“ českého piva, které se připravuje v letošním roce uvařit.

Sapporo Breweries je japonská společnost založená v roce 1876 a vlastnící v Japonsku pět pivovarů, mezi hlavní značky piva patří Sapporo.

Požadovaný slad je stejné kvality, který Sladovna BERNARD v Rajhradě vyrábí pro Rodinný pivovar BERNARD v Humpolci. Japonský partner vidí u humnového sladu, který sladovna vyrábí, především výhodu, že je částečně ručně zpracovaný a vyráběný na humnech a na základě toho vykazuje především lepší senzorické vlastnosti v hotovém výrobku, tzn. že slad má nižší rozluštění zrna a tím poskytuje v uvařeném pivu plnější chuť.

Japonci dlouhodobě sledovali především správné použití postřiků při růstu sladovnického ječmene u pěstitelů z Jižní Moravy a následně důkladně kontrolovali vyrobený slad.

První Sapporo ležák byl vyroben v červnu 1876. V současné době se v Sapporo Breweries rozhodli, že uvaří český ležák ze sladu, vyrobeného ve sladovně BERNARD z Rajhradu u Brna.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..