Minipivovar Karel IV. z Karlových Varů

“…viděl jsem Vás žíznit a tak jsem se vrátil”
karel-IVSoučástí restaurace BECHERPLATZu je malý Pivovar Karel IV., který navazuje na tradici vaření piva v Karlových Varech. Tato tradice započala roku 1370, kdy král a římský císař Karel IV. udělil městu titul královského města s privilegiem vaření piva. Tato tradice byla na dlouhých 13 let přerušena po té, co pivovar Karel IV. ukončil v roce 1999 výrobu v závodu na Sokolovské ulici v Rybářích.

V útrobách BECHERPLATZ pivo Karel IV. opět povstalo a vy si můžete vychutnat tradiční karlovarské pivo přímo v restauraci, nebo v prodejnách, kde Vám nabídnou vše co je s pivem Karel IV. spojené.

Pivovar Karel IV. produkuje:

Karel IV. světlý 11° – pivo plzeňského typu nefiltrované a nepasterizované, vařené z moravských sladů a českých chmelů.
Karel IV. polotmavý 12° – jantarové nefiltrované a nepasterizované pivo s jemnou hořkostí. Je uvařeno ze čtyř druhů sladů, které se v pivu vyznačují lehkou oříškovou chutí.
Karel IV. tmavý 13° – silnější tmavé pivo vařené ze čtyř druhů sladů s velkým zastoupením barevných sladů, které v pivu dělají kávovou chuť.
Karel IV. speciál 15° – silné hutnější pivo s vyváženou hořkostí a delší dobou zrání.
Karel IV. pšeničné 12° – svrchně kvašené pivo s lehce nakyslou a osvěžující banánovou chutí.

Dobré pivo se pozná hned po prvním doušku. To král Karel IV. věděl již před mnoha lety. Přijďte si i Vy dát svůj (nejen) první doušek.

Zdroj: www.becherplatz.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..