zámecký pivovar pikard z ostravy

pikardpět let úspěšného vaření pivních speciálů nám potvrdilo,
že má smysl vytvářet originální piva za použití přírodních surovin a tradičních postupů,
a také ukázalo, jaké pivo máte rádi…

překvapivě jsou vašimi favority pivní premiéry – puškvorcové pivo – ochucená tmavá 14°, kterou jako premiérový speciál uvařil náš první sládek václav baron v září 2007 a původně tzv. „ženské“ pivo, dnes nazývané pšeničné – svrchně kvašené pivo „weizen“, úspěšná prvotina nového sládka tomáše huba…
pšeničné pivo v ostravě v novodobých dějinách ještě nikdo neuvařil a s přívlastkem „ženské“ jsme útočili dokonce na evropský primát…

podobným prvenstvím se chlubí i náš již tradiční bezlepkový speciál, který jsme přes náročnou technologii přípravy navařili jako jediní v české republice..

z dalších novinek stojí za zmínku „ALE“ – svrchně kvašená granátová 13°, jako jediné pivo tohoto typu na moravě…

zámecké pivo PIKARD®
přírodní, nefiltrované a nepasterované pivo s mírným obsahem kvasnic:
♠pikard® světlý ležák 11°
♠pikard® tmavý ležák 11° puškvorcový
♠pikard® pšeničná 11°, svrchně kvašená „weizen“
♠pikard® speciál dle nabídky

jaký je pikard®?
vaříme jej klasickým postupem – nepoužíváme žádné extrakty ani urychlovací procesy, dbáme na prvotřídní suroviny, a tak jsme pro něj vybrali ten nejkvalitnější žatecký chmel- „červeňák“…

pivo má hořkou chuť, ne však drsnou, v jeho vůni je cítit jen chmel a slad…
technologii dodala společnost pivo praha, s.r.o. jako svůj šestý minipivovar v republice ( roční výstav 1000hl) –
dvounádobová měděná varna s objemem vyrážené mladiny 5,5hl tvoří součást interiéru pivovarské hospody, s varnou sousedí šrotovna a sklad, pro zbytek výroby byla přistavěna stylová budova, kde je umístěn deskový chladič, nádoba na horkou vodu, spilka se třemi kvasnými káděmi a tanky – pěti ležáckými a dvěma výčepními… díky celkové rekonstrukci objektu bylo možno vést pivovody z tanků na výčepy přímo pod dlažbou nádvoří…
na vaše zdraví a dlouhá léta…

Zdroj: www.pivovarzabreh.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..